aehumleclub

 Hvem er vi !


Æ Humle Club er en mandeklub, hvor alle mænd fra FrydenDal-11 kan mødes, man kan sige her er der hverken være piger eller damer være tilstede, jo kun når vi har brug for deres hjælp :-)

Æ humle club er i mødelokalet.(hver 3 uge.) mere info kontakt os via nedestående mailboks

Hvad laver vi så, jo hver mand medbringer 1 special øl 0,5 ltr, vi sidder i en gruppe på max 8 mand, man har et glas på ca. 10 cl, der skænkes, og øllen vuderes,  ja for at sige det med korte ord " vi hygger" så kom og være med i klubben hvis din alder er mellem 18 eller 99 år.


SKEMA:

Bedømmelsessystemet bygger på 6 af øllens egenskaber: Skum, farve, duft, smag, eftersmag og krop eller fylde.

Skemaet kan benyttes både til at notere detaljer for hver enkelt af de 6 egenskaber samt at give karakter ud fra en skala fra 1 til 5 (hvor 5 er bedst).

Her følger en beskrivelse af hvordan egenskaberne kan bedømmes og hvordan 1-5 skalaen kan anvendes.

Til slut beskrives øllens helhedsindtryk ud fra ens personlig oplevelse.

Skum

Skummet vurderes ud fra:

Mængden (lidt - meget)

Farven (hvidt - farvet)

Tætheden (meget åbent - tæt finporet)

Holdbarheden (kort - lang)

Skummets egenskaber danner grundlag for den overordnede vurdering af skummet.

Lidt og meget åbent skum af kort varighed: 1

Et flot lag tæt finporet skum som holder længe og med en farve der følger øllens grundfarve: 5

Farve

Lys gul - gylden - rødlig gylden (rav) - rødlig brun (kastanje) - chokoladebrun - sort

Karakter gives ud fra personligt indtryk. Jo mere man synes om farven, jo højere tal.

Duft

Øllets grundlæggende aroma vurderes ud fra:

Humlearoma. Kan bedst beskrives med blomster, ofte bruges ordet aromatisk.

Maltaroma. Malt bidrager med sødlige og ristede duftindtryk, der kan beskrives med brød, korn, toast, nødder, karamel, maltbolcher og lignende.

Gærearoma. Vanskeligt at beskrive. Som regel kan gæren vanskelig erkendes, og da mest i svært beskrivelige duftindtryk som f.eks. stikkende, forskellige grønsager, græs, jord eller forskellige æteriske krydderier som vanilje, mynte m.fl..

Karakter gives ud fra personlig vurdering. Sjældne nuancer som mug trækker i negativ (lavt tal) retning.

Smag

Smagen vurderes ud fra:

Sødme. Fornemmes mest ved kraftige øl.(høj alkohol %).

Bitterhed. Smages bagerst på tungen og det er derfor en nødvendighed at øllen sluges.

Karaktertallet er igen præget af en subjektiv personlig vurdering, dog skal en god balance i sødme og bitterhed vægtes højt.

Eftersmag

Som regel er det øllens bitterhed som bliver hængende kortere eller længere tid.

Lang forlængelse af smagen vægtes højt.

Krop og fylde

Vurderes med følesanserne og beskriver øllets:

Kulsyreindhold (få eller mange bobler i munden)

Alkoholstyrken (let eller udtalt prikken på tungen)

Øllets krop eller fylde kan beskrives son vandig, let, tung eller kraftig.

Høj karaktertal gives når øllens krop eller fylde er i balancen med smagens egenskaber og der er hverken for meget eller for lidt kulsyre i øllen. En overdreven alkoholsmag trækker tallet ned. Høj alkoholstyrke i balance med smagens egenskaber kan bidrage til en yderst behagelig fylde.

Helhed

Til sidst bedømmer men øllen ud fra et helhedsindtryk. De 6 individuelle egenskaber bidrager til øllets helhedsvurdering. Der kan dog sagtens være flere detaljer der spiller ind om man synes at have fat i en favorit øl.

ps. klubben har ingen ansvar for medlemmer der deltager, transport efter indtagelse af special øllerne skal foregå på gå ben, hvis en deltager mener at skulle have hjælp, bør dette meddeles tovholderen inden indtagelse af øllet.

Regler for opholdstuen er at stole og borde henstilles til den plasering der er for stuen, borde aftøres og gulvet fejes ved hvert et besøg, hvis uheldet er ude kontant venligst handyklubben eller bestyrelsen.

.

.